Domů Filmy, knihy, hry Knihy Zpracování masa Domácí zabijačka

Zpracování masa Domácí zabijačka

Výrobce Brázda
EAN 9788088306306
ISBN 978-80-88306-30-6
od 612 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Zpracování masa & Domácí zabijačka - Jiří Altera
skladem
612 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Zpracování masa & Domácí zabijačka - Jiří Altera, Libuše Alterová
skladem
702 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Zpracování masa & Domácí zabijačka
skladem
643 Kč

Popis produktu

<p>Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového.</p><p>? Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených.</p><p>? Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků.</p><p>? Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků.</p><p>? Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).</p><p>Pro nové vydání knihu aktualizoval MVDR. Josef Kameník.</p>

Parametry

Autor Jiří Altera, Libuše Alterová
Jazyk Česky
Počet stran 238
Rok vydání 2024
Vazba vázaná