Domů Filmy, knihy, hry Knihy Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková

Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková

Výrobce Jota
EAN 9788075659392
ISBN 978-80-7565-939-2
od 239 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
6 variant
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková
skladem
401 Kč
Stín války - Ondřej Richter
skladem
496 Kč
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková
skladem
299 Kč
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková
skladem
299 Kč
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková
skladem
239 Kč
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Zuzka Ouhrabková
skladem
299 Kč
Knihydobrovsky.cz
2 varianty
Zkvašeno - Zuzana Ouhrabková, Vladimír Sojka
info v obchodu
535 Kč
Zkvašeno (Defekt) - Zuzana Ouhrabková, Vladimír Sojka
info v obchodu
299 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Zkvašeno
info v obchodu
490 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Zkvašeno - Vladimír Sojka, Zuzana Ouhrabková
skladem
538 Kč
Sevt.cz
1 varianta
Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie! - Ouhrabková Zuzka
do 3 dnů
598 Kč

Popis produktu

<p>Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit</p>

Parametry

Rok vydání 2023
Žánr Naucná