Želatina vepřová typ bloom 260 (500

EAN 2017000013877
od 271 Kč

Nabídky

Vsenavareni.cz
1 varianta
Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g) 1622 dortis
skladem
276 Kč
Dortisimo.cz
1 varianta
Dortisimo Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g)
skladem
271 Kč

Popis produktu

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin  Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru:Jemný křehký gel - 250 ml vody a 8,75 -10 g sypké želatinové směsiStředně pevný gel - 250 ml vody a 15 - 17,5 g sypké želatinové směsiPevný gel - 250 ml vody a 20 - 25 g sypké želatinové směsi Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).    EAN: 2017000013877