Popis produktu
Kvalitní belgická hořká čokoláda se 72% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací. Použití: rozehřejte na teplotu 47°C, 2/3 hmoty zchlaďte temperancí na teplotu 28°C a přilijte zbývající 1/3 rozpuštěné hmoty. Hmotu průběžně promíchávejte. Při zpracování by hmota měla mít teplotu 31°C. Skladovat při teplotě do 20°C . Tip na temperování čokolády: Mikrovlnná trouba nebo vodní lázeň? Jak nejlépe rozpustit čokoládu? Vodní lázeň je klasickou metodou, ale není bez rizika. Voda a pára, dokonce i v minimálním množství, může kvalitu čokolády změnit. Pokud se pro tuto metodu rozhodnete, ujistěte se, že mísa, ve které čokoládu rozpouštíte, je větší než nádoba s vodou. Čokoládu tak oddělíte od vody a riziko minimalizujete. Užití mikrovlnné trouby je jistějším způsobem. Ujistěte se ale, že je nastavena na nízký výkon, abyste předešli přehřátí čokolády. V pravidelných intervalech rozpouštějící se čokoládu promíchávejte. Složení: cukr, kakaové máslo (10%), kakaová hmota (65%), emulgátor E322 (SOJA), přírodní vanilkové aroma. VÝŽIVOVÉ HODNOTY ( ve 100 g výrobku ): Energetická hodnota 2407 KJ / 576 kcal; Tuky: 44,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 27,8 g; Sacharidy: 33,4 g z toho cukry 25,8 g; Vláknina: 10,6 g; Bílkoviny: 8,1 g; Sůl: 0 g