Popis produktu
Za'atar 25 g Za'atar je to typické koření blízkovýchodní kuchyně. To, co je garam masala pro indickou kuchyni, to je zaatar pro arabskou kuchyni. Je to směs bylinek – tymiánu, oregana, sezamu a sumahu. Podle lokalit a tradic je potom zaatar doplněný solí, saturejkou, koriandrem, cuminem nebo fenyklem. Náš zaatar je připravený podle receptury z Libanonu, z města Zouk Mosbeh na sever od Bejrůtu. Na blízkém výhodě najdete Zaatar smíchaný s olivovým olejem na chlebových plackách. Kořením se jím ale široká paleta jídel z dušené a pečené zeleniny, kuřecího i jehněčího masa, i na dochucení pomazánek jako je hummus nebo hustého bílého jogurtu. Použití hummus (pomazánka z cizrny, sezamové pasty, olivového oleje) bábá ghanúš (pečený lilek, pečená paprika, sezamová pasta) fatúš (zeleninový salát s pečeným masem) šiš tavuk (špízy z kuřecího masa) falafel (smažené kuličky z cizrny) Složení: sezam, sumah, tymián, oregano, olivový olej.