Domů Jídlo a nápoje Trvanlivé potraviny Džemy, medy, čokokrémy Medy Včelařství Domovina Maliny medu Hmotnost:

Včelařství Domovina Maliny medu Hmotnost:

Výrobce Včelařství Domovina
EAN 8594206400518

Nabídky

Produkt v současnosti neprodává žádný prodejce.

Popis produktu

Med s malinami můžete každý den, je magicky dobrý

Čerstvé plody ze zahrádky, to je magické pokušení, kterému nejde odolat. Maliny má zkrátka každý rád:

  • MAjí skvělou, slaďoučkou chuť (třeba v cheesecake),
  • pozitivním působením na organismus zvyšují kvaLItu života,
  • k tomu barví krásně do červeNA.

Mazaná marmeláda z mačkaných malin, to je mazec. A co teprve maliny v medu!! Květový pastovaný med a lyofilizované maliny v sobě snoubí to nejlepší z přírody – našeho medu s malinami se nikdy nenabažíte dost. Račte si VYBRAT.

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Malina v medu je mana, která stojí za hřích. Ať jste Adam, nebo Eva, neodoláte.

Jak jsme objevili maliny?

Nebylo léto u naší babičky, abychom nejedli maliny ze zahrádky. Malinová marmeláda nebo malinová šťáva, ach. Další naše oblíbené letní ovoce, které si v pastovaném medu užíváme celý rok. A nikdy se ho nenabažíme dost. Vzpomínky na dětství po lžičkách. Výsledná chuť je magická: malin je pořád málo, pořád ujídáme. Jsou tak dobré, šťavnaté, plné vitamínů… Dopřejte si jejich báječnou chuť ve spojení s medem častěji, třeba každý den!

  • Zajímavost z našeho blogu: ostružiník, nebo maliník? Čtěte správnou odpověď…

Složení a konzistence ochuceného medu s malinami

Složení našeho malinového medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a lyofilizované maliny. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: Nechte med s malinami při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.

Malina – popis a zajímavosti

Mazaná marmeláda z mačkaných malin, to je mazec. A co teprve maliny v medu! Maliny (odborně ostružiník maliník, latinsky Rubus idaeus) rostou na celém území České republiky a sbírat je nás prostě baví!

  • Nejvíce malin za rok na světě vypěstují v Rusku, Mexiku, Polsku, Srbsku a USA.
  • Pomáhají s léčbou cukrovky, rakoviny a oběhového systému.
  • Další zajímavosti o malinách se dozvíte na blogu.

Lahodné maliny jsou vynikající zdroj vitamínů a dalších užitečných látek, které přispívají k vašemu zdraví. Obsahují třeba:

  • až 85 % vody,
  • bílkoviny, vlákninu a trochu cukrů,
  • vitamíny A, B, C,
  • minerály (draslík, fosfor, hořčík, mangan, vápník a železo),
  • flavonoidy a kyselinu ellagovou.

Maliny umí doslova kouzlit. Posilují imunitu, zlepšují sexuální výkonnost a pomáhají při:

  • vysokém krevním tlaku a cholesterolu v krvi,
  • prevenci srdečních onemocnění,
  • léčbě cukrovky,
  • obtížích s ledvinami a močovým ústrojím,
  • redukčních dietách,
  • problémech s vlasy, nehty a kůží,
  • zákalech a šerosleposti,
  • detoxikaci (čistí krev, ledviny a stěny střev),
  • stresu a migréně.

Výroba medu s malinou

Ochucený med s malinou děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme malinový med nejraději?

Už jako malí jsme maliny zbožňovali. A máme je rádi i teď. Já se přiznávám, když otevřu skleničku medu s malinami, chodím stále a stále ujídat. Dokud ji zkrátka celou nesním. Božskou chuť něco přinést má-li nám, pak děkujeme malinám. V medu :-)

  • Nutriční koutek: pochutnejte si na ovesno-jogurtové skleničce s malinovým medem.

Podrobnosti o medu s malinami

Výživové údaje na 100 g Energie 1 379 / 329 kcal Tuky 0,1 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 80 g Z toho cukry 78 g Bílkoviny 0,7 g Sůl 0 g

 

Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované maliny (4 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici