Domů Jídlo a nápoje Trvanlivé potraviny Džemy, medy, čokokrémy Medy Včelařství Domovina Kakao se skořicí medu Hmotnost:

Včelařství Domovina Kakao se skořicí medu Hmotnost:

EAN 8594206400457
od 53 Kč

Nabídky

Vcelarstvi-domovina.cz
3 varianty
Včelařství Domovina Kakao se skořicí v medu Hmotnost: 75 g
skladem
53 Kč
Včelařství Domovina Kakao se skořicí v medu Hmotnost: 400 g
skladem
223 Kč
Včelařství Domovina Kakao se skořicí v medu Hmotnost: 180 g
skladem
104 Kč

Popis produktu

Med s kakaem a skořicí je sladký pamlsek s opojnou vůní. Jezte ho denně

Kakalíčko je základ. A taky kouzelná skořice. Vychutnejte si je v našem domácím medíku. Kakaový med se skořicí voní opojnou vůní dalekých zemí, chutná sladkou vzpomínkou na dětství a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba. Zaslouží si čestné místo ve vašem jídelníčku, protože:

  • je to bašta > uplatní se jako báječná inspirace do receptů, nápojů či na pečivo (ovesné kaše, dezerty, sušenky),
  • pasují k sobě > exotický cinnamaldehyd, kakaová Theobroma a české vitamíny (3 skleničky jsou málo),
  • zabírá na bacily > kakao i skořice jsou superpotraviny skvělé pro vaše tělo (prý i prodlužují věk),
  • sluší mu to > bude se vyjímat na poličce i jako neokoukaný dárek (nejen na Vánoce).

Skořice ze zemí, kde žijí opice, kakalíčko pro vaše svěží líčko a poctivý domácí med – radost vyprávět. Vyberte si balení, klikejte, šup s tím do košíku a objednávejte:

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Skočte po skořicovém medu s kakaem. Voní opojně, chutná sladce a jeho ozvěna na jazyku zní jako rajská hudba.

„Med, skořice a prášek z kakalíčka,
pro Alenku, pro Pepíčka…“

Pro kohokoliv, kdo rád mlsá.

Jak jsme objevili kakao, skořici a med?

Vůně skořice mi vždycky připomene babiččin štrůdl. A kakao? Tak rádi jsme ho pili jako děti. Takže – skořici, nebo kakao? Pokud se neumíte rozhodnout jako my, uložili jsme naše dvě oblíbené příchutě pod jedno víčko. Tady to máte. A třeba vás také odnesou zpět do dětství. Doporučujeme všem čokomlsounům a snílkům. Do výsledné hořkosladké chuti se beznadějně zamilujete! Kakao, skořice a med totiž k sobě jdou odpradávna na výbornou. V ústech vám rozehrají symfonii pohody, vášně a slasti. Zní jako vytříbené tóny v podání mistrovského orchestru, které si chcete dopřávat pořád znova a znova.

  • Zajímavost z našeho blogu: legendy o velkých ptácích, kteří z daleka nosili skořici.

Složení a konzistence skořice v medu

Složení našeho kakaa se skořicí v medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med, mletá skořice a nealkalizovaný kakaový prášek. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i mletá skořice a kakaový prášek. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: nechte med s kakaem a skořicí v pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Skořice – popis a zajímavosti

Koření skořice se získává z kůry stromu, který patří do čeledi vavřínovité. Skořicovník čínský pochází z Barmy, skořicovník ceylonský má původ na Srí Lance. Dnes se pěstuje v tropech Afriky, Asie i Ameriky. Nejvíce skořice se vyrobí v Indonésii, Brazílii, na Madagaskaru či Seychelách.

  • Skořici v léčitelství úspěšně používali už staří Číňané, Egypťané a Řekové.
  • Za její rozšíření do celého světa můžou Portugalci a Holanďané.
  • Samotné koření vzniká drcením voňavé kůry skořicovníku.
  • Další zajímavosti najdete na našem blogu.

Za typickou vůní skořice je sloučenina cinnamaldehyd, dále třeba kyselina skořicová, eugenol, linalool či kumarin. Díky nim skořice také příznivě působí na lidský organismus:

  • ničí bakterie (dezinfekční účinky),
  • působí na kvalitu pokožky (zbavuje akné),
  • posiluje imunitu (proti nachlazení, chřipce, kašlíku),
  • povzbuzuje chuť k jídlu (a navíc se velice příjemně užívá),
  • pomáhá při cukrovce (zlepšuje metabolismus tuků a cukru),
  • podporuje krevní oběh (snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení),
  • upravuje trávení (nadýmání, nevolnosti, průjmy, dráždivý tračník),
  • uplatňuje se u celé řady dalších neduhů (např. revmatismus, vysoký cholesterol).

Kakao – popis a zajímavosti

Kakao se vyrábí z kakaových bobů. Jejich hlavní složkou je alkaloid theobromin a dále:

  • minerály (např. draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo),
  • antioxidanty (flavonoly),
  • anandamid a kofein,
  • zdravé tuky.

Pravé, kvalitní kakao posiluje lidské tělo a může:

  • povzbuzovat srdeční činnost, snižovat vysoký krevní tlak a zvyšovat průtok krve,
  • ovlivňovat pozitivně mozek, navozovat pocity štěstí a zlepšovat paměť,
  • uvolňovat napětí v unavených svalech,
  • přispívat k růstu vlasů a nehtů,
  • zvyšovat milostnou touhu,
  • pomáhat při nachlazení,
  • dostávat tělo do formy,
  • zvětšovat chuť k jídlu,
  • platit na astma.

Výroba medu kakaového se skořicí

Ochucený kakaový med se skořicí děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. Začíná to stáčením medu a končí mícháním se skořicí a kakaem. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme skořici s kakaem v medu nejraději?

Na našem medu se skořicí a kakaem si pochutná celá rodina. Využijete ho každý den, můžete ho přidat do pokrmů a především do dezertů (jablečný závin, skořicové hvězdičky, zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Nejlepší je na krupicové kaši s rozpuštěným máslem. Úžasný je ke snídani na rozpečených toustech, na bílém nebo celozrnném pečivu, ke sladkému loupáku a také ke kynutému pečivu jako vánočka a mazanec – mňam, to je hned o něčem jiném. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, v horkém nápoji, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost.

  • Náš tip: oslaďte si život kynutými skořicovými šneky.

Podrobnosti o skořicovém medu s kakaem        

Výživové údaje na 100 g Energie 1 392 / 332 kcal Tuky 0,7 g Z toho nasycené kyseliny 0,4 g Sacharidy 79 g Z toho cukry 76 g Bílkoviny 1 g Sůl 0,01 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (95 %), nealkalizovaný kakaový prášek (3 %), mletá skořice (2 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici