Domů Filmy, knihy, hry Knihy Umění francouzské kuchyně

Umění francouzské kuchyně

Výrobce Jota
EAN 9788074624414
ISBN 978-80-7462-441-4
od 428 Kč

Nabídky

Kosmas.cz
1 varianta
Umění francouzské kuchyně. Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová
skladem
583 Kč
Dobre-knihy.cz
1 varianta
Umění francouzské kuchyně - Julia Child
do 3 dnů
428 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Umění francouzské kuchyně - Julia Childová, Simone Becková, Louisette Berthollová
skladem
580 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Umění francouzské kuchyně
skladem
531 Kč

Popis produktu

<p>Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.</p><p>Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.</p><p>„Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“New York Times</p><p>„Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“Gourmet Food</p><p>„Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“goodcooking.com</p>

Parametry

Počet stran 896
Překlad Jan Sládek
Rok vydání 2014
Vazba vázaná
Žánr Naučná