Popis produktu
<p>>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“</p><p>— Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu <<</p><p>O knize</p><p>Víte, čím krmíte sebe a své děti?</p><p>Vydejte se na fascinující a zároveň děsivou cestu do světa ultrazpracovaných potravin. S pomocí vědy odhalíte, co skutečně jíte a proč moderní strava vede spíše než ke zdraví a rovnováze k chronickým nemocem, duševním chorobám a závislostem.</p><p>Kromě nečekaného složení běžných potravin rozkrývá Chris van Tulleken také znepokojivé výrobní procesy a zákeřné marketingové taktiky, které nás nutí po těchto chemických pochoutkách sahat znovu a znovu. Smířit se s tím ale nemusíte. Autor, který se experimentálně zkusil měsíc stravovat stejně špatně jako typický britský teenager, ukazuje, jak se závislosti na „nejídle“ úspěšně bojovat a konečně převzít vědomou kontrolu nad tím, co denně konzumujeme.</p><p>V knize se mimo jiné dozvíte</p><p>- Průmyslové zpracování potravin snižuje obsah mikroživin tak drasticky, že způsobuje podvýživu a obezitu současně.</p><p>- Nízkokalorické výrobky podporují přejídání navzdory tomu, že neobsahují cukr.</p><p>- Nezdravá strava je celosvětově spojena s větším počtem úmrtí než kouření.</p><p>- Mnoho průmyslových potravin je cíleně navrženo tak, aby byly návykové.</p><p>- Jak rozvíjet schopnost rozhodovat se při nákupu zdravěji.</p><p>Tato kniha navždy změní náš pohled na to, co máte na talíři.</p><p>O autorovi</p><p>Chris van Tulleken (* 1978) je britský lékař, vědec a popularizátor medicíny. Lékařský titul a doktorát získal na Oxfordské univerzitě, působí na University College London a moderuje oceňované pořady o zdraví a medicíně na BBC. S manželkou a dvěma dcerami žije v Londýně.</p>