Popis produktu
<p>V publikaci se dočtete o trvalkách v permakultuře jako systému udržitelného designu inspirovaného přírodou, který sází hlavně na vytrvalé rostliny.<br /> Ve zralých přírodních ekosystémech převládají vytrvalé rostliny nad jednoletými a v permakultuře to děláme také tak. Tato brožurka vám poradí, jak začlenit trvalky do permakulturního designu, jaké funkce v něm mohou zastávat, jaké druhy si vybrat, a věnuje se i problematice správného sekání trávníků, nebo zakládání nízkoúdržbových trvalkových záhonů. Velký prostor v ní mají informace o tom, které vytrvalé rostliny se dají jíst a jak si je upravovat v kuchyni. <br /><br /> Obsah:<br /> Katka Horáčková: Trvalky v permakultuře<br /> Marianna Holušová Ružičková: Použitie trvalek v permakultúrnom designe<br /> Martina Kotlandová: Krátké zamyšlení nad domácími trvalkami<br /> Adam Baroš: Trvalkové záhony ve veřejném prostoru<br /> Eva Hauserová: Bioindikátory<br /> Marie Straková: Trávníky, louky, pastviny<br /> Čestmír Holuša: Zelená střecha - extrémní stanoviště na zahradě<br /> Katka Horáčková: Trvalky pohledem kulinářským<br /> Simona Albrechtová: Jedlé i léčivé kořeny a oddenky planých rostlin<br /> Katka Horáčková: Množení a pěstování trvalek<br /> Věra Žďárská: Trvalky a jejich výživa<br /> Marek Semebauer: Trvalky pre hmyz </p>