Popis produktu
Staňte se expertem na whisky!. Atlas mapuje klíčové země i oblasti, které produkují od single malt whisky (od Aberfeldy až po Yamazaki) až po to nejlepší z bourbonu a rye whisky (od Buffalo Trace až po Wild Turkey). Upozorňuje také na mnoho inovačních přístupů rozšiřujících nabídku tohoto krásného řemesla. Nabízí degustační poznámky k více než 750 vzorkům whisky. Oceňovaný znalec whisky, Dave Broom, pomáhá pochopit svět whisky skrze vůně a chutě a představí vám pět hlavních chuťových profilů, které vám poskytnou skvělý nástroj k výběru té pravé whisky podle vašich osobních preferencí. Objevte celou škálu chutí whisky. Vyzkoušejte vonné a květinové whisky, po sušenkách chutnající whisky sladové a suché, whisky ovocné a kořenité, v nichž se propojují chutě vanilky, másla nebo kokosu. Nebo spíše budete preferovat bohaté a plné whisky, ve kterých ucítíte ořechy a fíky, či whisky kouřové a rašelinné? Představeny budou i kanadské whisky a bourbony z Kentucky a whiskey z Tennessee, které odrážejí odlišnou základnu surovin, ze kterých jsou vyrobeny. Objevujte v nich chutě lehké kukuřice, sladké pšenice, kořeněného žita nebo bohaté chutě dubu. Experimentujte s novými, relaxujte s pro vás známými chutěmi. Udělejte si čas a ponořte se do podstaty whisky a poznejte ji všemi svými smysly.