Popis produktu
Jedle kavkazská 100 - 120 cm vč. květináče Krásně vonící jedle, tmavě zelené, lesklé barvy a hustě posazenými větvemi. Její růst je pomalý a dorůstá do výšky až 20 m, s šířkou kolem 5 m, v závislosti na podmínkách pěstování. Stromek je od začátku pěstován v květináči a má tedy kompletní kořenový systém. Díky tomu je ideální k vysazení třeba na vaší zahradě. Nesmí ovšem být vystaven tepelnému šoku. Parametry: Výška stromku: 80 - 100 cm Květináč: objem 10 l s přibližnou výšku 20 cm Jak pečovat o stromek v květináči: Nezpůsobujte stromku příliš velké teplotní šoky. Stromek přeneste do místa s vyšší teplotou 5 až 10°C (sklep, garáž). Necháme ho tam několik dní, poté ho přeneseme do nevytápěné místnosti na chodbu o teplotě 15 až 18°C. Ve vytápěné místnosti v bytě je třeba stromek nechávat co nejkratší dobu. Když stromek dostanete, pořádně ho zalijte vodou. Poté jednou za 3 dny zalévejte studenou odstátou vodou do květináče nebo misky, ale pozor nepřelít. Jedenkrát denně stromku rozprašte vodu na jehličí. Dělá jim to moc dobře. Stromkům dělá obecně dobře chlad, nedávejte je proto ke krbům či topením. Stromek můžete chladit například rozestavěním misek s vodou kolem. Odpařující se voda stromek krásně ochladí. Velmi rádi mají také čerstvý sníh. Živé stromky v kontejneru by měly stát v teplé místnosti max. 10 dnů. Poté je opět umístěte buď na balkon či chodbu. Stromek zdobte ozdobami, které nevydávají teplo a špičku stromku neseřezávejte, je nezbytná pro správný růst. Po vánocích stromek přenášíme v obráceném pořadí zpět a ponecháme až do jara v teplotě 1 až 5°C. Ven stromek přemístíme až v období, kdy nehrozí pozdní mrazík. I přestože dodržujeme tento postup, někdy se stane, že stromek nepřežije, protože nezvládne teplotní rozdíl.