Solomon Zázvor mletý 22g

Dostupnost skladem
Výrobce Solomon, ask4spice s.r.o. 330 17 Chotíkov 74
EAN 8595666211331
31 Kč
Do obchodu
Dobraspizirna.cz

Popis produktu

Zázvor mletý Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indická a thajská kuchyně do masových a zeleninových směsí. Sáček 22 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Použití: čerstvý zázvor se nejvíce používá v čínské, thajské a indické kuchyni. Dává se do tradičních nudlových polévek se zeleninou a kuřecím a rybím masem. Je součástí mnoha druhů čatný (chutney) a karí past, které se používají v celém jiho-asijském regionu (Indie, Thajsko, Vietnam, Čína). Mladý zázvor nakrájený na tenké plátky se přidává i do zeleninových salátů spolu s mladými zázvorovými výhonky. V Evropě se nejčastěji používá sušený mletý závor a to do pečiva, sušenek a perníků. Jeho výrazné aroma se také používá ke zmírnění nepříjemných pachů u ryb, zvěřiny nebo skopového masa. Drcený zázvor se používá na přípravu punče, svařeného vína a samozřejmě čajů. Je základem známé čajové indické směsi dáta masala, která se nejčastěji připravuje ze zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře. Tento čaj se tradičně podává s mlékem a cukrem. V Anglii a Severní Americe jsou také velmi populární zázvorová limonáda a zázvorové pivo. Dále se můžeme setkat s kandovaným zázvorem, což je kořen konzervovaný cukrem. Takto upravený závor se nejčastěji podává k čaji místo sušenek. V Japonsku se nejčastěji setkáme s nakládaným závorem. Jedná se o tenké plátky závoru naložené do nálevu z vinného octa. Podává se tradičně k sushi, spolu se sojovou omáčkou a wasabi (velmi ostrá pasta).