Popis produktu
Hřebíček celý Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína. Balení: Sáček 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. Kořenka 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyrobeny z hliníku opatřené těsněním pro opakované vzduchotěsné uzavření. Sáček 200 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. NA OBJEDNÁVKU Anglický název: clove Latinské jméno: Syzygium aromaticum Používaná část rostliny: poupata, sušené na slunci. Chuť a vůně: nasládlé aroma, mírně štiplavé, otupující chuť Zeměpisný původ: Moluky, Indonésie Použití: Silná a aromatická vůně hřebíčku se využívá převážně v kombinaci se sladkými pokrmy a moučníky jako jsou perníky, jablečné dezerty, čajové pečivo nebo nákypy. Celý hřebíček se také používá do punče, svařeného vína i do čajů. Bývá i součástí vonných směsí (pot pourri) spolu se skořicí, badyánem a kardamomem. V Číně a Indii se hřebíček však používá s mnohem větší fantazií. Je třeba součástí známé směsi koření pěti vůní, spolu s badyánem, sečuánským pepřem, čínskou skořicí a fenyklem. Tato směs se tradičně používá na přípravu kuřecího a vepřového masa a najdeme ji v pokrmech po celé jižní Číně i v těch nejzapadlejších pouličních stáncích. V Indii je tradiční součástí směsi garam másala a různých druhů karí.