Domů Filmy, knihy, hry Knihy Proč se klepou řízky

Proč se klepou řízky

Výrobce Dokořán
EAN 9788076750869
ISBN 9788076750869
od 212 Kč

Nabídky

Kosmas.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
skladem
268 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš, Václav Johanus
skladem
267 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky
skladem
244 Kč
Dobre-knihy.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
skladem
212 Kč

Popis produktu

<p>Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.</p>

Parametry

Autor Vladimír Mikeš
Ilustrace Václav Johanus
Počet stran 184
Rok vydání 2023
Žánr Naučná