Domů Filmy, knihy, hry Knihy Proč se klepou řízky Vladimír Mikeš

Proč se klepou řízky Vladimír Mikeš

Výrobce Dokořán
EAN 9788076750869
ISBN 9788076750869
od 199 Kč

Nabídky

Kosmas.cz
2 varianty
Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
skladem
268 Kč
Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš e-kniha
skladem
199 Kč
Dobre-knihy.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
skladem
224 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky
info v obchodu
244 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš, Václav Johanus
info v obchodu
267 Kč

Popis produktu

<p>Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.</p>

Parametry

Autor Vladimír Mikeš
Ilustrace Václav Johanus
Počet stran 184
Rok vydání 2023