Domů Filmy, knihy, hry E-book elektronické knihy Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš - e-kniha

Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš - e-kniha

Dostupnost skladem
Výrobce Dokořán
199 Kč
Do obchodu
Knihydobrovsky.cz

Popis produktu

eBook: Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes důvod klepání řízků, až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.