Domů Filmy, knihy, hry Knihy Proč pláčeme při krájení cibule? Andy Brunning

Proč pláčeme při krájení cibule? Andy Brunning

EAN 9788027107735
ISBN 978-80-271-0773-5
od 247 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla - Andy Brunning
do 3 dnů
247 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla - Andy Brunning
skladem
294 Kč
Grada.cz
1 varianta
Kniha: Proč pláčeme při krájení cibule? od Brunning Andy
skladem
329 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Proč pláčeme při krájení cibule?. + 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla - Andy Brunning
skladem
296 Kč

Popis produktu

<p>Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.</p>

Parametry

Autor Andy Brunning
Překlad Petr Somogyi
Rok vydání 2018
Vazba brožovaná
Žánr Naučná