Domů Filmy, knihy, hry Knihy Proč pláčeme při krájení cibule? Andy Brunning

Proč pláčeme při krájení cibule? Andy Brunning

Výrobce GRADA Publishing
EAN 9788027107735
ISBN 9788027107735
od 250 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Proč pláčeme při krájení cibule? plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla - Andy Brunning
do 3 dnů
250 Kč
Grada.cz
1 varianta
Kniha: Proč pláčeme při krájení cibule? od Brunning Andy
skladem
329 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Proč pláčeme při krájení cibule?. + 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla - Andy Brunning
skladem
296 Kč

Popis produktu

<p>Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.</p>

Parametry

Autor Andy Brunning
Překlad Petr Somogyi
Rok vydání 2018
Vazba brožovaná
Žánr Naučná