Domů Filmy, knihy, hry Knihy Přirozená strava našich předků

Přirozená strava našich předků

Výrobce Fontána
EAN 9788073367749
ISBN 9788073367749
od 392 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Přirozená strava našich předků - Pro pevné zdraví a dlouhý život - Nora Gedgaudas
do 3 dnů
407 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Přirozená strava našich předků. Pro pevné zdraví a dlouhý život - Nora Gedgaudas
skladem
430 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Přirozená strava našich předků
skladem
392 Kč

Popis produktu

<p></p><p> „Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví. Naše tělo je stále nastaveno na tuto stravu, která je naprogramována v naší DNA. Nora nám ukáže cestu ke zdraví díky přirozené stravě našich předků. Tato kniha je jedním slovem úžasná!“ LIERRE KEITH, autor knihy</p> <p> The Vegetarian Myth Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem sacharidů a nízkým příjmem tuků je na hony vzdálená stravě pradávných lovců a sběračů, na kterou jsme geneticky naprogramováni a která obsahovala vysoké procento tuků a umírněné množství bílkovin, a vysvětlí nám, jak je tato naše moderní strava příčinou nejen nynější epidemie nadváhy, ale také nutkavých chutí na nezdravé potraviny, poruch nálady, kognitivních problémů a „civilizačních chorob“. Na základě nejnovějších objevů o podstatě stravy lovců a sběračů a rozsáhlých znalostí z oblasti evoluční fyziologie, biochemie, metabolismu, výživy a chronických a degenerativních chorob nám Nora ukazuje holistický životní styl pro dosažení opravdového tělesného i duševního zdraví a dlouhověkosti. Vysvětlí nám, jak je naše tělo z fyziologického hlediska nastaveno a jak potřebuje přijímat zvýšené množství tuků, umírněné množství bílkovin a pouze minimální množství sacharidů, a jak důležitou roli v naší stravě hrají omega-3 mastné kyseliny, jež jsou zcela nezbytné pro zdravou funkci naší nervové soustavy a mozku. Podrobně se také zabývá výživovými problémy, které se mohou pojit s konzumací obilovin, lepku, sóji, mléčných výrobků a škrobnaté zeleniny; doporučí nám nejvhodnější tuky a oleje pro naše zdraví a ukáže nám, kterým tukům a olejům je naopak nejlepší se vyhýbat.</p> <p> V další části knihy se pak dozvíte o důležitosti vitamínu D při léčbě rakoviny a prevenci chorob; o tom, jak významnou roli mají nasycené tuky a cholesterol pro naše tělo a jak strava ovlivňuje naše duševní zdraví, paměť, kognitivní funkce, hormonální rovnováhu a stárnutí buněk.</p> <p> Tato kniha vám díky názorným a srozumitelným pokynům, receptům a konkrétním výživovým doporučením předkládá dlouhodobě udržitelné strategie pro moderní přístup ke stravování a cvičení, který vychází z přirozené stravy našich předků a který vám pomůže zmírnit stres a úzkost, zhubnout, zkvalitnit svůj spánek a zlepšit svou náladu, zvýšit hladinu energie, posílit imunitu, zlepšit své duševní schopnosti, ušetřit peníze za nákup potravin a žít šťastněji a déle.</p> <div style="width:1px;height:1px;">  </div>

Parametry

Autor Nora Gedgaudas
Počet stran 428
Překlad Kristýna Hájková
Rok vydání 2014
Vazba vázaná
Žánr Naučná