Popis produktu
aneb jak to ta babička tenkrát vařila. Romana Vaňka, řaditele Pražského kulinářského institutu, nemusíme dlouze představovat. Většina z nás si ho představí jako velkého obhájce české poctivé kuchyně v pořadu Peklo na talíři, které má v současné době velkou popularitu. Do rukou se Vám dostává již několikátý dotisk nejprodávanější kuchařky současnosti - Poklady klasické české kuchyně. Ačkoli nejde o první publikaci a kuchařku z dílny Romana Vaňka, jde o jeden z nejpovedenějších moderně a precizně sestavených průvodců každého kuchaře - ať už profesionála nebo amatéra - na klasickou českou kuchyni. Kuchařku Romana Vaňěk sestavil spolu se šéfkuchařem Prakulu Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem a můžete se těšit na 200 receptů, připracovaných krok po kroku, včetně oblasti jako je česká klasická pekařina, na které Vaněk spolupracoval s vynikajícím pekařem Martinem Hanusem. Moderně pojatá kuchařka se cení i z pohledu estetického. Moderní vzhled, postup krok za krokem a vše doplněné fotografiemi, které umocňují požitek z pouhého čtení a pomáhá čtenáři přestavit si na finální pokrm z kvalitní české kuchyně. Předmluvu Pokladů napsali obhájci české gastronomie jako je Jaroslav Sapík, Jitka Rákosníková - šéfredaktorka časpopisu F.O.O.D. nebo kníže Karel Schwarzenberg. A na co se můžete těšit? Vašek "šáhl" opravdu do kuchyní našich babiček: poctivé hovězí polévky huspeniny škvarky utopence řízek s bramborovym salátem koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou tatarák jehněčí vepřové, telecí vnitřnosti, drůbež, divočinu ryby krupicovou kaši, koláče až po vánoční cukroví a další recepty Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého.