Domů Filmy, knihy, hry Učebnice Pivovarství vydání

Pivovarství vydání

Výrobce HBT - Havlíček Brain team
EAN 9788087109779
ISBN 978-80-87109-77-9
od 2 044 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Pivovarství - teorie a praxe výroby piva, 3. vydání - Gabriela Basařová
skladem
2 044 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Pivovarství (3. vydání)
info v obchodu
2 296 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Pivovarství - teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová
info v obchodu
2 506 Kč

Popis produktu

<p>Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.</p>

Parametry

Autor Gabriela Basařová, kolektiv autorů
Jazyk Česky
Počet stran 920
Rok vydání 2022
Vazba vázaná