Domů Filmy, knihy, hry Knihy Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay a tým SaSaZu - Shahaf Shabtay

Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay a tým SaSaZu - Shahaf Shabtay

Výrobce Smart Press
EAN 9788087049549
ISBN 978-80-87049-54-9
od 161 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay a tým SaSaZu - Shahaf Shabtay
skladem
161 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay
skladem
169 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay a tým SaSaZu - Shabtay Shahaf
info v obchodu
178 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Osm chutí Asie
info v obchodu
449 Kč

Popis produktu

<p></p><p> <u>Shahaf Shabtay</u>,<u> šéfkuchař</u> oblíbené pražské <u>restaurace SaSaZu</u>, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit.</p> <p> Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Kniha obsahuje 52 receptů.</p> <p> <strong>Shahaf Shabtay</strong></p> <ul> <li> Jeden z 5 nejlepších šéfkuchařů v ČR dle magazínu Týden (2011)</li> </ul> <p> <strong>SaSaZu </strong>pod Shahafovým vedením</p> <ul> <li> Ocenění Michelin Bib Gourmand (2012, 2011, 2010)</li> <li> Nejlepší mezinárodní restaurace v ČR dle časopisu Euro (2011)</li> <li> Nejlepší (2011), 2. nejlepší (2012) a jedna z 10 nejlepších restaurací v ČR (2010) dle Hospodářských novin</li> <li> Nejlepší asijská restaurace v Praze dle Prague Post (2011, 2010)</li> <li> Jedna z Top 10 restaurací dle Maurerova výběru Grand Restaurant (2009)</li> <li> Certificate of Excellence portálu Trip Advisor (2011)</li> </ul>

Parametry

Autor Shahaf Shabtay
Počet stran 180
Rok vydání 2012
Vazba vázaná
Žánr Naučná