Domů Filmy, knihy, hry Knihy Obilovinová kuchařka Petr Klíma

Obilovinová kuchařka Petr Klíma

Výrobce Smart Press
EAN 9788088244233
ISBN 9788088244233
od 326 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty - Petr Klíma
skladem
326 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Obilovinová kuchařka
info v obchodu
368 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty - Petr Klíma
info v obchodu
402 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Obilovinová kuchařka. od polévek po dezerty - Petr Klíma
skladem
404 Kč
Sevt.cz
1 varianta
Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty - Klíma Petr
do 3 dnů
449 Kč

Popis produktu

<p></p><p> Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.</p> <p> Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků. Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!</p> <p> ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK</p> <ul> <li> krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky</li> <li> celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny</li> <li> přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření</li> </ul> <p> <br /> <strong>recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru</strong></p> <p>  </p> <p> <strong>AUTOR KNIHY PETR KLÍMA </strong><br /> Autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.</p>

Parametry

Autor Petr Klíma
Počet stran 224
Rok vydání 2021
Vazba vázaná
Žánr Naučná