Popis produktu
<p>V době nejistého počasí a společenské nestability prudce stoupá zájem lidí o pěstování vlastních potravin. Tato kniha vám přináší techniky pěstování schopné čelit výzvám sahajícím od zdravotních a finančních problémů přes speciální dietní požadavky až po vážné katastrofy a klimatické změny.</p><p>Americká bioložka a odbornice na zahradničení Carol Deppe čerpá z vědeckých objevů v mnoha odvětvích, aby vyvinula obecné principy nezdolného zahradničení. Zahradníci se naučí podle autorčiných podrobných instrukcí pěstovat, skladovat a používat pět potravin zásadních pro soběstačnost: brambory, kukuřici, fazole, dýně a vejce.</p><p>Dozvědí se, jak:</p><p>* Pěstovat potraviny v době divokého počasí a klimatických změn</p><p>* Zahradničit s malou nebo nulovou zálivkou a bez přísunu nakupovaných zdrojů</p><p>* Zahradničit efektivně a pohodlně (dokonce i s bolavými zády)</p><p>* Přizpůsobit svoji zahradu speciálním dietním potřebám nebo potřebě kontrolovat váhu</p><p>* Péct chleba a koláče z doma vypěstované kukuřice podle originálních bezlepkových receptů (bez dalších zrnin, umělých pojiv i bez mléčných výrobků)</p><p>* Chovat nosné hejno kachen nebo slepic, propojit chov se zahradničením a pěstovat si</p><p>pro drůbež většinu krmiv</p><p>A mnohem víc…</p><p>Nezdolný zahradník je koncepční i praktická zahradnická příručka pro čtenáře všech úrovní zkušenosti. Carol Deppe je optimistická i realistická, a nabízí neocenitelné rady, jak mohou vzkvétat zahradníci (i jejich komunity).</p><p>„Pěstování potravin je jednou z nejpozitivnějších změn, které může člověk učinit tváří v tvář nejisté budoucnosti.“</p>