Popis produktu
<p></p><p> S knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je věnována luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.<br /> <br /> Jak ale luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?<br /> <br /> Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny.<br /> <br /> Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Autor všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil - <strong>Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny </strong>je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem.<br /> <br /> Kniha obsahuje téměř <strong>80 skvělých receptů</strong> plných "zelených bílkovin" (saláty a pomazánky - klíčené luštěniny - polévky - hlavní jídla - laskominy a sladká jídla).<br /> <br /> Kniha volně navazuje na autorovu prvotinu: úspěšnou a dotiskovanou <strong>Zeleninovou kuchařku - z farmy přímo na váš stůl.</strong></p>