Domů Filmy, knihy, hry Knihy Kuchařka pro zdravé střevo

Kuchařka pro zdravé střevo

EAN 9788072815555
ISBN 978-80-7281-555-5
od 286 Kč

Nabídky

Knihcentrum.cz
1 varianta
Kuchařka pro zdravé střevo
skladem
286 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Kuchařka pro zdravé střevo - Kateřina Weinerová, David Frej
skladem
314 Kč
Sevt.cz
1 varianta
Kuchařka pro zdravé střevo - Frej David, Weinerová Kateřina
do 3 dnů
349 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Kuchařka pro zdravé střevo - David Frej, Kateřina Weinerová
skladem
312 Kč
Dobre-knihy.cz
1 varianta
Kuchařka pro zdravé střevo - David Frej
skladem
286 Kč

Popis produktu

<p></p><p> Trápí vás únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, bolesti, omezení pohybu či výkyvy nálad? Už starověcí lékaři věděli, že nemoci začínají ve střevech a že léčba musí začínat právě tam. Moderní věda jejich myšlenky rozvinula. Tato kniha vysvětluje, jak je možné pomocí zdravé střevní mikroflóry stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin a předcházet nemocem, jako jsou alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence a rakovina, nebo snížit jejich riziko. Zmíněná onemocnění mají svůj počátek v propustném střevu a také v dysbióze, nerovnováze ve složení střevní flóry. Nejjednodušším způsobem, jak problémům předejít, je přizpůsobit stravu. Zdravá střevní sliznice totiž nepropouští toxické látky, a tak rozvoji těchto nemocí brání. Ve zdravém střevě se také tvoří důležité neurotransmitery, například známý "hormon štěstí" serotonin, který výrazně podporuje psychiku.</p> <p> Tato publikace obsahuje recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, zajímavou část tvoří saláty a dezerty. Ukazuje, jak připravit jídla s houbami různými způsoby zpracování, které v nich aktivují zdraví prospěšné látky. Hlavní část knihy je věnována probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům, kvašeným mléčným a sójovým výrobkům, mořským řasám, zelenině a nápojům. V oddílu věnovaném prebiotikům, jež stimulují růst těchto bakterií, najdete recepty na zpracování luštěnin, obilovin, semínek, zeleniny a ovoce.</p>

Parametry

Počet stran 152
Rok vydání 2020
Vazba brožovaná
Žánr Naučná