Popis produktu
<p>Na seznamu bestsellerů New York Times</p><p>„Tohle není další kniha, podle které stačí jíst vejce, ořechy a ryby, a hned budete chytřejší. Geniální potraviny vysvětlují, které geny ovlivňují naši inteligenci a jakým jídlem z nich dostat nejvíc. Přinášejí lahodné recepty a k tomu super jednoduché nápady, co v životě změnit, aby vám to lépe myslelo. Povinná četba.“</p><p>– Ben Greenfield, zdravotní konzultant a spisovatel</p><p>Kručí vám v mozku? Začněte ho krmit pořádně!</p><p>Olivový olej, avokádo, borůvky, hořká čokoláda, vejce, divoký losos, hovězí z pastvy, tmavá listová zelenina, brokolice, mandle. Seznam deseti geniálních potravin není tajemstvím, tak proč ho neprozradit rovnou. V knize se toho totiž dozvíte mnohem víc: - Čím přesně jsou pro vás geniální potraviny prospěšné a proč vám právě ony pomůžou k lepší duševní i tělesné kondici.</p><p>- Jak úpravou jídelníčku ztlumit příznaky ADHD, úzkostí a depresí a snížit riziko demence a Alzheimerovy i Parkinsonovy choroby nebo odbourat tuky tzv. biochemickou liposukcí.</p><p>- Že jsme ve srovnání s našimi předky fyzicky značně zchátrali. Ti totiž běžně mívali kondici vrcholových sportovců.</p><p>- Jaké jsou příčiny mozkové mlhy a únavy a jak se jich zbavit.</p><p>- Že stárneme tak rychle, jak rychle produkujeme inzulin - a proto se musíme o jeho uvolňování začít pečlivě starat.</p><p>Díky Geniálnímu plánu vyladíte svůj mozek i tělo a budete mít jasno v tom:</p><p>- Kdy jíst a kdy už raději ne, chcete-li zůstat bystří celý den a v noci dobře spát.</p><p>- Že některé potraviny možná bleskově zlepšují náladu, ale dlouhodobý prospěch obvykle přinášejí jiné.</p><p>- Které změny životního stylu vaše zdraví posílí bezbolestně a co vám naopak za trápení vůbec nestojí.</p><p>- Že sice neexistuje návod na zázračně rychlé zhubnutí, ale můžete významně pomoci tomu, abyste zůstali celý život fyzicky i psychicky fit.</p><p>O autorovi</p><p>Max Lugavere (* 1982) je americký publicista, dokumentarista a spisovatel, který se specializuje na zdraví a racionální výživu. Absolvoval Univerzitu v Miami. Pro knihu Geniální potraviny porovnal stovky vědeckých studií a konzultoval ji s desítkami odborníků z celého světa.</p>