Popis produktu
Hroznový džus pro výrobu sherry Fernando de Castilla Manzanilla Classic se získává z prvního drcení, což dává vínu lehký a svěží styl. Fermentace se provádí za poměrně vysoké teploty, a to z důvodu potlačení silně ovocné chuti. V únoru se víno fortifikuje na 15% obsah alkoholu. Následuje proces zrání typu "criaderas a solera". Sherry Manzanilla zraje 3 roky pod florovou krustou. Jeho barva je bledá, do slámově žluté. V chuti je rozhodně pikantní, minerální a slané. Víno je ostřejší než jeho starší verze - Fino. Po napití jsou ze začátku cítit lehké tóny jablek a citrusů, následně se rozvíjí na patře stopy ořechů a zakončení nese poznámky jemné slanosti. Hrozny pro výrobu tohoto sherry pochází výhradně od smluvních partnerů vinařství Fernado de Castilla a rostou na specifickém bílém půdním podloží typu Albariza. Jejich sběr probíhá vždy začátkem září.