Domů Filmy, knihy, hry Knihy Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček

Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček

Výrobce Universum
EAN 9788024276175
ISBN 978-80-242-7617-5
od 149 Kč

Nabídky

Knihydobrovsky.cz
6 variant
Etiketa stolování - Ladislav Špaček
info v obchodu
249 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (Defekt) - Ladislav Špaček
info v obchodu
239 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (Defekt) - Ladislav Špaček
info v obchodu
149 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (Defekt) - Ladislav Špaček
info v obchodu
149 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (Defekt) - Ladislav Špaček
info v obchodu
149 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii (Defekt) - Ladislav Špaček
info v obchodu
149 Kč
Dobre-knihy.cz
4 varianty
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
skladem
475 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
skladem
479 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
skladem
479 Kč
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
skladem
479 Kč
Sevt.cz
1 varianta
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček, Sleva 90%
skladem
509 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii - Ladislav Špaček
skladem
539 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Etiketa stolování
info v obchodu
599 Kč

Popis produktu

<p>Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Zaměřuje se na praktická témata, která se týkají každého z nás. Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Vysvětluje, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, velkou pozornost však věnuje i domácímu stolování, tak důležitému pro to, abychom byli správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie. Seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších osobností našeho gastronomického světa (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel.</p>

Parametry

Autor Ladislav Špaček
Počet stran 368
Rok vydání 2021
Vazba vázaná
Žánr Naučná