Domů Dům a zahrada Domácnost Doplňky do kuchyně Pečení Dekorace na dort Dortisimo Želatina hovězí typ B bloom 220 (500 g)

Dortisimo Želatina hovězí typ B bloom 220 (500 g)

Dostupnost skladem
Výrobce Dortisimo
EAN 2022000005708
342 Kč
Do obchodu
Dortisimo.cz

Popis produktu

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin  Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 1 kg gelu: Aspikové misky: 40 - 50 g Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 60 - 80 g Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.: 90 - 100 g Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).  EAN: 2022000005708