Domů Filmy, knihy, hry Knihy Dobré věci nejsou špatné. Marie Noe

Dobré věci nejsou špatné. Marie Noe

Výrobce One Woman Press
EAN 9788086356525
ISBN 9788086356525
od 203 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Dobré věci nejsou špatné - Marie Noe
skladem
203 Kč
Kosmas.cz
1 varianta
Dobré věci nejsou špatné. Kniha zdravějšího vaření a pečení - Marie Noe
skladem
225 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Dobré věci nejsou špatné. Kniha zdravějšího vaření a pečení - Marie Noe
info v obchodu
357 Kč

Popis produktu

<p>Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí jednoduché recepty pro všední dny a praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu. A protože autorka se dlouhodobě věnuje aromaterapii, najdete v knize také informace, jak využít přírodní éterické oleje k aromatizaci pokrmů. Autorka shrnula a utřídila své zkušenosti a nashromážděné informace o zdravé výživě, kterou se začala soustavněji a uceleněji zabývat po narození syna. Před jeho narozením byla osm let vegetariánkou, ale v těhotenství dostala chuť na maso. Po porodu se učila vařit čistá jídla vhodná i pro děti a díky tomu se blíže seznámila s makrobiotikou. A protože podobným obdobím prochází mnoho matek, rozhodla se podělit se s nimi (a nejen s nimi) o své zkušenosti, aby jim ušetřila čas při hledání zdrojů a zkoušení toho či onoho. Kniha je rozvržena do dvou oddílů. V prvním oddílu jsou čtivě a srozumitelně shrnuty informace o zdravé výživě. Autorka v zájmu vyvážené stravy nezavrhuje přiměřenou konzumaci masa, poukazuje na nevhodné suroviny a potraviny a seznamuje s novými, které je vhodné do jídelníčku zařadit. Oddíl obsahuje také kapitolu o éterických olejích a jejich úloze při aromatizování potravin. Druhý oddíl je zaměřen prakticky - na recepty. Každá kapitola představuje jednotlivé skupiny jídel - polévky, zeleninu, maso, přílohy, omáčky, pomazánky, sladkosti a pečivo, kváskový chléb, ovoce. V úvodu každé kapitoly jsou shrnuty principy přípravy daného typu pokrmu a pak následují autorčiny oblíbené a ověřené recepty, které zvládnou i začátečníci. Autorka nezapře svou náklonnost k sladkostem, neboť tato kapitola je jednou z nejobsáhlejších, a při pečení také nejvíce využívá éterické oleje.</p>

Parametry

Autor Marie Noe
Počet stran 252
Rok vydání 2011
Vazba vázaná
Žánr Naučná