Popis produktu
Barbetovo kolonové destilační zařízení bylo přivezeno do palírny Diplomático v La Miel v roce 1959. Tento kontinuální destilační systém zkonstruoval Emile Barbet v roce 1927 ve Francii, kde se původně používal k výrobě koňaku. Tento systém se nazývá AR podle destilačních kolon ze kterých se skládá, tedy aldehydové a rektifikační. V aldehydové se nežádoucí složky oddělí od zbytku destilátu a v rektifikační koloně se následně destilát pročistí. Barbetova destilační kolona je unikátní svým designem, který vyrobenému destilátu propůjčuje onu charakteristickou ovoci. Ve vůni se projevují tóny tropického ovoce, které vyvažují tóny vypáleného dubu a spolu tvoří výrazný buket. Na patře je lehce suchý s jemnými tóny dřeva a čerstvostí citrusových plodů, které se snoubí v příjemném a dlouhotrvajícím závěru.