Popis produktu
Lyofilizace je proces, při kterém jsou jahody prudce zmraženy a následně je zmražená voda uvnitř ovoce vypařena. Ovoce si díky tomuto speciálnímu postupu udržuje vlastnosti své čerstvé podoby a to bez jakýchkoliv přidaných látek. Zůstává jeho objem, barva, textura a chuť i maximální obsah vitamínů a minerálů, které by byly při sušení tepelnou cestou zničeny. Navíc je úžasně křupavé! Jahody jsou jedním z největších zdrojů vitamínu C, který podporuje naši imunitu. Jako jeden z mála druhů ovoce, obsahují jahody kyselinu ellagovou, která působí na tělo jako účinný antioxidant a pomáhá neutralizovat negativní účinky volných radikálů na naše buňky. Díky nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny jahody pomáhají regulovat krevní cukr, jsou tedy vhodné i pro diabetiky. ALERGENY: Produkt neobsahuje žádné alergeny. Složení: jahody 100%. Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 50 %. Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1520 kJ/363 kcal; bílkoviny 3,9 g; tuky 0,6 g; sacharidy 84,2 g.