Domů Filmy, knihy, hry Knihy Culinaria Francie - Kulinární průvodce - André Dominé

Culinaria Francie - Kulinární průvodce - André Dominé

Výrobce Slovart
EAN 9788073916510
ISBN 978-80-7391-651-0
od 479 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Culinaria Francie - Kulinární průvodce - André Dominé
skladem
479 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Culinaria Francie - André Dominé
info v obchodu
626 Kč

Popis produktu

<p></p><p>Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. </p> Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů-nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením.

Parametry

Autor André Dominé
Jazyk Česky
Počet stran 468
Rok vydání 2012
Vazba Flexo