Domů Filmy, knihy, hry Knihy Chemie na talíři Ondřej Dvořák

Chemie na talíři Ondřej Dvořák

Výrobce GRADA Publishing
EAN 9788027128815
ISBN 9788027128815
od 334 Kč

Nabídky

Dobre-knihy.cz
1 varianta
Chemie na talíři - Ondřej Dvořák
skladem
334 Kč
Kosmas.cz
2 varianty
Chemie na talíři. Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? - Ondřej Dvořák
skladem
359 Kč
Chemie na talíři. Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? - Ondřej Dvořák e-kniha
skladem
339 Kč
Knihcentrum.cz
1 varianta
Chemie na talíři
info v obchodu
339 Kč
Knihydobrovsky.cz
1 varianta
Chemie na talíři - Ondřej Dvořák
info v obchodu
357 Kč
Grada.cz
1 varianta
Chemie na talíři, Dvořák Ondřej
info v obchodu
399 Kč

Popis produktu

<p></p><p> „Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!</p> <p> Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.</p>

Parametry

Autor Ondřej Dvořák
Počet stran 208
Rok vydání 2021
Žánr Naučná