Popis produktu
<p>Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.</p><p>Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:</p><p>- 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin</p><p>- 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční</p><p>- 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map</p><p>- 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.</p>