Popis produktu
<p>Téma čísla: Jídlo<br /><br /> Z obsahu:<br /> André Breton u stolu<br /> André Thirion: Revolucionáři bez revoluce 2<br /> Mark Polizzotti: Revoluce ducha- Život André Bretona 4<br /> OHavrance<br /> Jacob aWilhelm Grimmové: Havranka 6<br /> Eve Jackson: Jídlo aproměna 6<br /> Martin Stejskal: Alimentární prvky valchymii<br /> apohádka oHavrance bratří Grimmů 9<br /> Salvador Dalí: Buď bude krása jedlá, nebo nebude vůbec 14<br /> Jan Gabriel: Optika i vůně Štyrského koláží 22<br /> Roland Topor: Jezte diskrétně 24<br /> František Dryje: Sníst sám sebe avytrvat 26<br /> Xavier Forneret: Bídný nebožák 28<br /> Osudy kanibalismu<br /> Kanibalismus: realita nebo projev fantasmatu?<br /> (André Green) 29<br /> Posedlost apraxe. Irokézský kanibalismus<br /> (Urszula Chodowiec) 29<br /> Mezi bohy adivou zvěří (Marcel Detienne) 30<br /> Mé svědectví (Anatolij Marčenko) 31<br /> Edgar Allan Poe: Červ dobyvatel 32<br /> Dejme ji sežrat Luciferovi - Opojídání duší ve středověkých viděních<br /> (sestavil akomentuje Bruno Solařík) 32<br /> Jacqueline Louise Dutton: C'est dégueulasse! - otázky vkusu a"Velká žranice” 38<br /> Monty Python vs. Petr Greeneway: Slast, rozkoš, požitek 42<br /> Špagety nejsou jen italské těstoviny… 44<br /> Culina ex machina 45<br /> Jan Švankmajer- "Když nebudeš jíst, tak umřeš!" 46<br /> Hostina ajejí… 48<br /> … typicky lidské rysy 49<br /> Jonathan Swift: Pohádka okádi 50<br /> Zdeněk Justoň: Oheň, tabák, maso 52<br /> Mohammed Khair-Eddine: Exhumátor 56<br /> Mé tělo mě zradilo<br /> Aimé Césaire: Požírač 58<br /> Antonin Artaud: Báseň 58<br /> Joris-Karl Huysmans: Po proudu 59<br /> Roman Erben: Jím 62<br /> Pavel Řezníček: Maso pod hromadou 66<br /> Výživné texty<br /> Hans Arp: Vše je sežráno 68<br /> Josef Janda: Mozkař 69<br /> Eva Švankmajerová: Adrahý kde jsi zas 69<br /> Albert Marenčin: Kapustnica 70<br /> Vlasta Burian azen 71<br /> Ladislav Novák: Zreceptáře 72<br /> Georges Limbour: Mámení moře 74<br /> Michal Jůza: Společné jídlo 76<br /> Petr Král: Jídlo abáseň 78<br /> Jan Gabriel: Gastronomické mapy 80<br /> Michael Eigen: Úvahy ojídle adýchání jako modelech<br /> duševních funkcí: potravní dýchání "myslí" 83<br /> Léon-Paul Fargue: Gurmeti agurmáni 86<br /> B. R. Myers: Morální křížová výprava proti foodies 88<br /> Bertrand Schmitt: Krutost, zjemnělost aabstrakce umění stolničení 92<br /> Erik Bragg: Maso 99<br /> Kudlanka nábožná- "Hledající, koho by spolkla" 100<br /> Snídaně vtrávě nejen podle Maneta 102<br /> Antonio Ramírez: Jídlo je noční můra 103<br /> Zneuctivých receptářů<br /> Jan Kohout: Nechutné karbanátky smladou tramvají 104<br /> František Dryje: Zreceptáře Pavly Adlerové 105<br /> Kristýna Žáčková: Jednoduchý recept na život 106<br /> Jan Richter: Menu 107<br /> Max Ščur: ZVoynichova Manuscriptu 107<br /> Ivan Horáček: Krtčí ragů na španělském pepři s rozmarýnovým pyré 108<br /> André Pieyre de Mandiargues: Vyprávění Angličana vuzavřeném zámku 109<br /> Blažej Ingr- Bruno Solařík: Levá zadní 112<br /> Roland Barthes: Zpsychosociologie současného stravování 114<br /> Jules Barbey d'Aurevilly: Očarovaná 121<br /> <br /> Časovosti Karel Šebek žije!<br /> František Dryje 125<br /> Teze oKarlovi (Petr Král) 126<br /> Dialog Jaromíra Typlta aJana Šustka 126<br /> Román Tam někde: zpera českých autorů vzešel nový přírůstek do pokladnice světové literatury<br /> (Zdeňka Petáková) 127<br /> Dopis došlý redakci (Hana Fousková) 128<br /> Šimon Svěrák: Atomor 128<br /> František Dryje: Test podstatnosti 130<br /> Šimon Svěrák: Locus debilisFrantiška Dryjeho 132<br /> Kulér<br /> Bruno Solařík: Surrealismus naruby?<br /> (Ke knize A. Tippnerové Permanentní avantgarda?<br /> [Surrealismus v Praze]) I<br /> Vyobrazení vtextu: <br /> Mikuláš Medek, Max Ernst, Marie-Berthe Aurenche, Diego de Rivera, H</p>